Resa

Jag har ju inte skrivit på en halv evighet och speciellt inte här, det är nästan ett helt år sedan sist. Som de flesta nog vet ska jag och min pojkvän Johan åka på långresa i vår, och då ska jag börja blogga igen och det tänkte jag göra på denna bloggen och även instagramma (@linneaoster). I alla fall, och eftersom jag kommer försöka skriva om hela äventyret när vi är borta tänkte jag också skriva nu lite innan med förberedelser och så. 

Vi har inte kommit jättelångt. När jag tänker på hur lite vi egentligen har förberett och fixat blir jag stressad. Vi har inte vaccinerat oss eller ens kollat vad vi behöver, inte fixat bankkort som funkar överallt, försäkringar, flygbiljetter, you name it. Det vi faktiskt har börjat med nu de senaste veckorna är vart vi vill åka och vad vi vill göra. 

Planen är Sydostasien och närmare bestämt länderna Thailand, Malaysia, Kambodja och Vietnam. Jag har ju varit mycket i Thailand och till och med bott där en period, och även besökt Malaysias huvudstad. Johan har inte varit där alls. För mig känns det bra att åka till några platser man har lite koll på och känner till, samtidigt som det ska bli roligt att få uppleva en massa nya saker och platser. Vi är ganska överens om att vi vill göra en salig blandning av saker. Storstad, strand, fest, upplevelser och avkoppling, så i det stadiet vi är i nu handlar det om att leta upp platser och saker vi vill besöka och göra. Det lutar åt att vi kommer att ta dykcertifikat den första tiden för att kunna dyka på olika ställen under tiden. Andra saker vi vill göra är till exempel att klättra, testa på surfa, besöka tempel, snorkla, gå på marknader och massa mer. 

Nu orkar jag inte skriva mer idag. Hörs igen när jag har något att berätta. Puss